Asigurare auto 2013

Asigurare autoAsigurarile auto sunt necesare pentru toate persoanele care detin un autoturism, pentru a avea parte de un sprijin financiar in caz de accident sau furt. Exista mai multe tipuri de asigurari auto, care pot fi legate la mai multe institutii. Din timp in timp exista cativa schimbari in legatura cu asigurarile auto si schimbari au avut loc si in 2013.

Schimbari pentru anul 2013

Schimbari au putut fi percepute si in ultimele luni, mai ales in legatura cu asigurarea auto RCA. De asemenea schimbarile continua si in noul an.

  1. Prima schimbare are legatura cu pretul asigurarii auto RCA. Preturile o sa fie in continuare variate, in functie de institutii, insa scumpirile pot atinge si 50%.
  2. O alta schimbare esentiala este ca o sa fie redusa numarul zilelor in care persoana asigurata va putea sa plateasca suma pentru pagupit, de la 90 zile, pana la 60 zile.
  3. Din 2013, daca o persoana care conduce un autoturism este implicat intr-un accident, in care se avarieaza masina, nu o sa fie nevoie sa apeleze la suma necesara pentru reparatii de la asiguratorul persoanei vinovate, deoarece din cauza schimbarilor, o sa aiba sansa de a solicita suma necesara de la institutia de asigurare la care este el asigurat. Dupa ce soferul pagubit o sa primeasca suma, institutia o sa isi poata recupera banii de la celalalt sofer, cu ajutorul sistemului de decontare automat.
  4. Incepand din anul 2013 soferii nu vor mai fi nevoiti sa tina vigneta astfel incat sa fie la vedere. Pot fi pastrate impreuna cu celelalte documente de la asigurarea auto.
  5. In noul an se va schimba vinieta, adica o sa aiba alta culoare si forma.
  6. Preturile unei asigurari auto RCA o sa fie la fel atat pentru barbati, cat si pentru femei.
  7. O alta schimbare in noul an o sa fie faptul ca suma pentru desbagubiri in ceea ce priveste pagubele materiale, vor creste pana la 1 milion de euro.
  8. In ceea ce priveste accidentele care se soldeaza cu persoane ranite sau chiar si in caz de deces, de asemenea o sa fie crescuta suma pana la 5 milioane, tot in euro.

Acestea sunt cele mai importante schimbari in legatura cu asigurarile auto. Desigur schimbarile sunt diferite de la o institutie de asiguare la alta, astfel inainte sa semnati o polita de asigurare, este recomandat sa faceti cercetari, ca sa faceti cea mai buna alegere.

Kategorie: Asigurari auto

Verwandte Artikel

Ce trebuie stiut despre RCA? Ce trebuie stiut despre RCA?
Ce este Cartea Verde in cadrul RCA-ului? Ce este Cartea Verde in cadrul RCA-ului?
Ce este constatarea amiabila, daca aveti RCA? Ce este constatarea amiabila, daca aveti RCA?
RCA in caz de accident RCA in caz de accident
© 2014 Asigurari Auto.